- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set763
Supernem og sommeragtig salat.
Dette er en nem salat, hvor man med få råvarer får masser af forskellige smagsnuancer i én salat. Bitter og sprød spidskål og en sursød flødedressing.
Hemmeligheden er egentlig dressingen. Den sursøde flødedressing kan spille sammen med mange forskellige salater. Det er bare med at springe ud i det og få eksperimenteret med en masse forskellige salater. Denne kombination af hjertesalat og spidskål er blevet en klar favorit i familien, men en klassisk dansk hovedsalat og den dejlige flødedressing er også et traditionelt og sikkert hit.
En god skål salat til 4 personer
1/4 Spidskål.
1 Hjertesalat (miniromainesalat).
2 dl Fløde.
2 spsk Sukker.
2 spsk Eddike.
- Spidskål og hjertesalat snittes meget fint. Der er ikke noget værre end store rå skiver kål. Men snit det fint, og de vil bidrage til en salat med en let bitterhed og stadig give en god sprødhed fra kålen.
- Fløde, sukker og eddike blandes i en meljævner. Shake shake. Når flødeblandingen rystes, jævner og tykner det en lille smule, hvilket gør dressingen mere cremede. Det gør, at dressingen hænger lidt bedre på salaten, og ikke bare lægger sig i bunden af skålen.
Voilá, simple as that…
Jeg lavede i denne omgang en omgang mormorsalat til en ualmindelig taknemmelig majskylling.
Det dejlige ved denne salat, ud over den er nem og billig, er at det er så basale råvarer, som vi næsten altid har i køkkenet + hvis du vælger at lave salaten med hovedsalat, er det en salat, som er utrolig nem at dyrke i egen have.
Velbekomme.